webbkarta avk länkar avk english
header_turkos
avk Hem avk Om oss avk Vad kan vi göra för dig? avk Vad kan du göra för oss? avk Du som har hiv avk Fakta avk Press avk Kontakt avk
 

  Internationella aidsdagen 1 december

2015

Detta händer ute i våra föreningar

 

Luleå   Sundsvall    Gävle   Stockholm   Norrköping   Växjö
  Malmö

 


LULEÅ

Jo förresten, jag har hiv också...

En personlig berättelse. Peter Roth är alkohol- och drogterapeut, grafisk formgivare, föreläsare, terapihundförare, skribent, pappa, morfar och så mycket mer. Han lever också med hiv. Kom och lyssna till Peters berättelse.
Kvinnokören embla underhåller.
Noaks Ark och RFSL informerar,
Ljuständning, glögg och pepparkakor (vi bjuder!).
Affisch (pdf)
www.noaksark.org/norranorrland

Arrangörer: Noaks Ark Norra Norrland, RFSL Luleå och norra Norrbottens län, Studenthälsan vid Luleå tekniska universitet, Norrbottens läns landsting och Svenska Kyrkan (Luleå domkyrkoförsamling).


 

SUNDSVALL

Öppet hus

Öppet hus från 18.00 i vår lokal på Östra Långgatan 18.
www.noaksark.org/sundsvall


 

GÄVLE

Vi börjar med att bjuda på fika i våra lokaler mellan 16-18.
Efter det manifestation i Heliga Trefaldighets kyrka kl 19. Malin Johansson, ledamot i styrelsen för Noaks Ark Södra Norrland talar och Helges All Stars och bandet Ryggrad spelar. Frivillig insamling till skola i Uganda för föräldralösa barn (pga aids).

www.noaksark.org/gavle


 

STOCKHOLM

Öppet hus, kvällsbuffé och föreläsningar i och utanför huset

Du är välkommen till Öppet hus från 10.00. Till lunch serveras traditionsenlig ärtsoppa och på kvällen från 18.00 bjuder vi gamla och nya gäster på buffé. Under dagen får du tillfälle att bekanta dig med de organisationer som finns i huset (Hopp Stockholm, RFSU Stockholm, Star for Life och 1000 möjligheter). Seminarium för afrikanska ambassader 16.00. Föreläser gör Lennart Hjälmåker, Sveriges ambassadör för Global hälsa (UD).

Utanför huset:

Noaks Ark föreläser och samtalar med studenter på Naprapathögskolan om hiv och bemötande mellan 8.30 och 12.30.

"Hairdressers Against Aids" - beställ tid för klippning hos Loréal!
Alla pengar går oavkortat till Noaks Ark Stockholms barn- och ungdoms-verksamhet. Tid 08.00-19.00. Boka tid på 0765-36 53 56.
Plats: Drottninggatan 71c dubbelpil Om evenemanget på Facebook

"HIV-treatment and management: the past, present and future" Seminarium på Karolinska Institutet. Medverkar gör bland annat Leo Flamholc, senior konsult Malmö universitetssjukhus och Anna-Mia Ekström professor Karolinska Institutet. Tid: 08.30-12.00. Plats: Nobel Forum, Karolinska Institutet,
Nobels väg 1, Solna. dubbelpil Program (pdf)
Arrangörer: Noaks Ark och Karolinska Institutet

Under dagen kan du också träffa oss på Stockholms Centralstation där vi kommer stå tillsammans med andra aktörer.

www.wadstockholm.se
www.facebook.com/noaksarkstockholm
www.noaksark.org/stockholm


 

ÖSTERGÖTLAND & ÖREBRO

 

Norrköping 1 dec

"Varje år på världsaidsdagen visar vi vårt stöd för alla människor i världen som lever med hiv/aids. Trots att det snart är 2016 så är hiv allt jämt en skambelagd sjukdom och många hivpositiva upplever tyvärr fortfarande att de blir diskriminerade. Tisdagen den 1 dec samlas vi kl 17.15 utanför statsbiblioteket vid Söder tull för ett gemensamt fackeltåg kl 17:30. RFSL bjuder på glögg och pepparkakor till alla som går i tåget eller tittar på. Efter fackeltåget går vi in i St Olaikyrkan där det bjuds på musik och tal. Vi kommer också att bjuda på kaffe och vegansk soppa. Den traditionella insamlingen kommer i år att gå till hivpositiva migranter i Sverige. Allt är precis som vanligt gratis.

Arrangörer: Noaks Ark Östergötland och Svenska Kyrkan
Samarbetspartners: Norrköping Pride och RFSL Norrköping"
Länk till evenemanget på Facebook:  https://www.facebook.com/events/516411021861358/

Örebro 1 dec

Samling på våghustorget i Örebro 18.00. Där blir det fackeltåg till Noaks Arks lokal på Järnvägsgatan 4A. Där bjuds på soppa och glögg. Välkommen!

 Idag lever ca 7000 människor med hiv i Sverige. Hiv fortsätter att spridas. Idag finns verksamma bromsmediciner som sänker virusnivåerna till knappt mätbara och gör att överförbarheten blir i praktiken väldigt liten. Att leva med hiv innebär därför något helt annat idag än vad det gjorde när sjukdomen först blev känd. Tidigt hivtest är viktigt, både för det fortsatta sjukdomsförloppet och för att stoppa spridningen.

"World Aids Day" är en internationell dag då vi samlas till minne av de människor som avlidit i aids och för att visa vårt stöd för alla medmänniskor som ...lever med hiv. Många hivpositiva upplever tyvärr fortfarande att de blir diskriminerade. Världsaidsdagen är en viktig dag i kampen för alla människors lika värde. Hjälp oss att sprida kunskap och delta i manifestationen för att visa ditt stöd och din kärlek!

RFSL Örebro och Noaks Ark i Örebro är arrangörer för manifestationen.

Länk till evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/events/499392456910417/

www.noaksark.org/ostergotland


 

VÄXJÖ

29 nov
Musikgudstjänst
i Växjö Domkyrka samarbete med Växjö Domkyrkoförsamling med domkyrkans barn och ungdomskör Prima Visa och Oratoriekören. Tid 17-18.

1 dec
Noaks Ark ahr öppet för besökare mellan kl. 10:00-15:00. Alla besökare bjuds på fika! Ingen anmälan krävs. Mellan klockan 13:00-14:00 kommer Axel till Noaks Ark för att hålla ett kostnadsfritt föredrag om hur det är att vara ung och leva med hiv. För anmälan till Axels föredrag kontakta emma.kittel@noaksark.org, senast 30:e nov. Vid frågor ring 0470-19381
Adress: Kungsgatan 15, B. 352 31 Växjö)

Hividag- infoaktivitetet kl. 11:00-15:00. Plats: Linnéuniversitetet, Växjö.

Föreläsning på Kungsmadskolan Axel föreläser inför skolans elever om hur det kan vara att vara ung och leva med hiv i Sverige idag.

Hivtest på Campushälsan
Välkommen att testa dig på Campushälsan, på vårdcentralen Teleborg. Drop-in. Anonymt och gratis. 12:00-16:00. För kontakt ring 0470-19381
dubbelpil Hivtestning på Noaks Ark Småland & Halland

www.noaksark.org/smalandMALMÖ

 


www.noaksark.org/syd


 

 

 

Internationella aidsdagen (World AIDS Day) uppmärksammades för första gången den 1 december 1988. Det är en internationell dag som initierades av FN för att uppmärksamma den globala hivepidemin och alla dem som dött till följd av hiv eller påverkats på andra sätt..

Internationella aidsdagen är ett tillfälle att samla statliga och icke-statliga aktörer för att ge uppmärksamhet åt frågan.

Tema för aidsdagen
2011 - 2015 är temat "Getting to Zero". Noll nya infektioner. Noll diskriminering. Noll aidsrelaterade dödsfall.

 

Klänning av kondomer utställning aidsdagen 2013 Noaks Ark LuleåKondomklänning skapad av elever i åk 3 på Textil- och designprogrammet vid Luleå gymnasieskola till Internationella
aidsdagen 2013.

 

 

 

Internationella aidsdagen 2012 Noaks Ark Gävle
Fackeltåg i Gävle, internationella aidsdagen 2012. Foto: Annakarin Björnström
(Gefle Dagblad/Arbetarbladet)

 

 

 

 

Sarah Dawn Finer ocg Gabriel Forss vid Noaks Arks Stockholms konsert på internationella aidsdagen 2013Sarah Dawn Finer och Gabriel Forss vid Noaks Arks Stockholms konsert på Internationella aidsdagen 2013.

 

 

 

 

 

 

 

aidsdagen 2012 fackeltåg GävleFackeltåg Norrköping på internationella aidsdagen 2012.
(Foto: Niclas Sandberg)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aidsdagen 2010 Jean MagnusSean-Magnus i Engelbrektskyrkan 2010

 

 
länk hem www.noaksark.org