webbkarta avk länkar avk english
header_turkos
avk Hem avk Om oss avk Vad kan vi göra för dig? avk Vad kan du göra för oss? avk Du som har hiv avk Fakta avk Press avk Kontakt avk

Vad kan vi göra för dig?


Utbildning om hiv för personal inom äldreomsorgen och/eller hemtjänsten

 

Behandlingen av hiv idag är fantastisk! Den innebär att den som har en fungerande hivbehandling lever lika länge som resten av befolkningen. Inom en snar framtid kommer alltså antalet personer med hiv som behöver nyttja samhällets äldrevård öka. Har du de kunskaper som krävs för att ge ett bra bemötande?

 

Kursen är en specialutbildning för dig som arbetar inom äldreomsorgen/hemtjänsten och ger dig kunskaper om hiv som hjälper dig i mötet med vårdtagare som har hiv. När du har gått kursen ska du ha fått faktakunskaper som underlättar mötet med vårdtagaren/brukaren. Du ska även känna dig tryggare med att prata om hiv och ha fått fördjupad förståelse för problematiken kring sjukdomen.

 

Kursupplägg

Upplägg och innehåll kan varier mellan våra Noaks Ark-föreningar men omfattar normalt två eller tre kursdagar. Hör av dig till din närmaste Noaks Ark för mer information. Kontakta din närmaste Noaks Ark-förening om möjligheten att genomföra utbildningen på din ort.

 

hiv

Gå direkt till pil Norrbotten/Västerbotten pil Södra Norrland pil Stockholm pil Östergötland & Örebro pil Småland & Halland pil Väst pil Syd
länk hem www.noaksark.org